Skip to content

környezettudatosság

A profit továbbra is felülírja a fenntarthatóságot a beszerzési döntéseknél
-
A beszerzéssel foglalkozó dolgozók mindössze 38 százalék nyilatkozta, az ő dolga figyelni a fenntarthatósági szempontokra, szemben azokkal, akik a szerződések teljesítését és a költséghatékonyságot tekintik egyedül fontosnak.
EPR kiterjesztett gyártói felelősség
-
Az online kereskedelem komoly hatással van környezetünkre, éppen ezért nem mindegy, megteszünk-e mindent annak érdekében, hogy minél kisebb ökológiai kárral járjon tevékenységünk.
Ruhajavítási programot indít a Zalando
-
A pilot programként elinduló Care&Repair kezdeményezéssel a vezető német divatipari kereskedő a ruhák élettartamának meghosszabbítását, ezen keresztül pedig a fenntarthatóságot tartja szem előtt.
A profit továbbra is felülírja a fenntarthatóságot a beszerzési döntéseknél
-
Ahogyan egyre fontosabbá válik a fogyasztók számára a fenntarthatóság, úgy válnak egyre népszerűbbé a különböző környezetbarát csomagolóanyagok.
Az Olive applikációval segíti a hulladékmentes kiszállítást
-
Új megoldást jelent meg az e-kereskedelmi piacon: az Olive elnevezésű amerikai startup arra törekszik, hogy megúszhassunk minden olyan be- és kidobozolást, ami a webes vásárlások velejárója.
EPR kiterjesztett gyártói felelősség
-
Az e-kereskedelem nem hunyhat szemet a klímaválság felett, hiszen jelentős felelőssége van a katasztrófa megfékezésében. A környezettudatos üzletpolitika rövid távon emeli a költségeket, azonban az egyre fogékonyabb fiatal célközönségnél szinte azonnali eredményekkel jár.