Skip to content

EU

eu-cyber-regulation
-
A NIS2 névre hallgató EU-s irányelv számos piaci szektorban megköveteli, hogy a nagy szereplők vegyék komolyan a kiberbiztonsági kockázatokat és ültessék át gyakorlatba azokat az eljárásokat, amikkel megelőzhetők és kezelhetők az efféle támadások.
piaci_korkep_krea01
-
Az online vásárlói attitűdökkel és a B2C e-kereskedelmi értékesítésekkel kapcsolatos legfőbb adatokat és trendeket is összefoglaló European Ecommerce Report 2023 szerint Magyarországon az internetes vásárlók részaránya csökkenni fog.
eu_szabályozás
-
Az IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért egyetért a szabályozás céljával, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy az annak való megfelelés költségei ne legyenek túlságosan megterhelőek az innovatív vállalkozások, különösen a kkv-k és startupok számára.
Az egyre kiszolgáltatottabb vásárlók védelémében, valamint az online vásárlási iránti, egyre növekedő igény következtében komoly szigorításokba kezd az Európai Unió, amely teljesen újraszabta a 2001-es a termékbiztonsági előírásait.
-
Az egyre kiszolgáltatottabb vásárlók védelémében, valamint az online vásárlási iránti, egyre növekedő igény következtében komoly szigorításokba kezd az Európai Unió, amely teljesen újraszabta a 2001-es a termékbiztonsági előírásait.
Google vs. Unió: ismét kénytelen engedni a technológiai óriás
-
A cég nagyobb átláthatóságot ígér a platformján, és több, a szolgáltatásait érintő vállalást tesz az EU jogszabályainak való megfelelés érdekében.
DAC7: itthon is kötelező az adatszolgáltatás a platformok számára
-
Az adminisztratív együttműködésről szóló uniós direktíva, a DAC7 értelmében a hazai piactereknek és szolgáltatásközvetítőknek is adatokat kell szolgáltatniuk partnereik tevékenységéről.
A GVH is beszáll a kapuőrök megregulázásába
-
A Gazdasági Versenyhivatal új jogköröket kapott annak vizsgálatára, hogy a digitális platformszolgáltatók megfelelnek-e a 2022-ben életbe lépett, digitális piacokról és szolgáltatásokról szóló rendeleteknek.
Az EU felveszi a harcot a csomagolási hulladékkal
-
A tervek közt az újrafelhasználható csomagolóanyagok mennyiségének növelése, illetve a csomagoknál keletkező üres hely minimalizálása szerepel.
Szigorítások és új követelmények 2022 május 28-tól
-
A közelmúltban több olyan EU irányelv került be a magyar szabályozásba, amely az e-kereskedőket érinti. Cikkünkben áttekintjük, mik ezek pontosan.
Újabb kínai tulajdonú piactér, a Lazada hódít Európában
-
Tovább folytatja európai terjeszkedését az Alibaba-csoport: ezúttal a cég nyílt piacterének, a Lazadának az öreg kontinensen történő bevezetése a cél.