Skip to content

EU

eu_szabályozás
-
Az IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért egyetért a szabályozás céljával, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy az annak való megfelelés költségei ne legyenek túlságosan megterhelőek az innovatív vállalkozások, különösen a kkv-k és startupok számára.
Az egyre kiszolgáltatottabb vásárlók védelémében, valamint az online vásárlási iránti, egyre növekedő igény következtében komoly szigorításokba kezd az Európai Unió, amely teljesen újraszabta a 2001-es a termékbiztonsági előírásait.
-
Az egyre kiszolgáltatottabb vásárlók védelémében, valamint az online vásárlási iránti, egyre növekedő igény következtében komoly szigorításokba kezd az Európai Unió, amely teljesen újraszabta a 2001-es a termékbiztonsági előírásait.
Google vs. Unió: ismét kénytelen engedni a technológiai óriás
-
A cég nagyobb átláthatóságot ígér a platformján, és több, a szolgáltatásait érintő vállalást tesz az EU jogszabályainak való megfelelés érdekében.
DAC7: itthon is kötelező az adatszolgáltatás a platformok számára
-
Az adminisztratív együttműködésről szóló uniós direktíva, a DAC7 értelmében a hazai piactereknek és szolgáltatásközvetítőknek is adatokat kell szolgáltatniuk partnereik tevékenységéről.
A GVH is beszáll a kapuőrök megregulázásába
-
A Gazdasági Versenyhivatal új jogköröket kapott annak vizsgálatára, hogy a digitális platformszolgáltatók megfelelnek-e a 2022-ben életbe lépett, digitális piacokról és szolgáltatásokról szóló rendeleteknek.
Az EU felveszi a harcot a csomagolási hulladékkal
-
A tervek közt az újrafelhasználható csomagolóanyagok mennyiségének növelése, illetve a csomagoknál keletkező üres hely minimalizálása szerepel.
Szigorítások és új követelmények 2022 május 28-tól
-
A közelmúltban több olyan EU irányelv került be a magyar szabályozásba, amely az e-kereskedőket érinti. Cikkünkben áttekintjük, mik ezek pontosan.
Újabb kínai tulajdonú piactér, a Lazada hódít Európában
-
Tovább folytatja európai terjeszkedését az Alibaba-csoport: ezúttal a cég nyílt piacterének, a Lazadának az öreg kontinensen történő bevezetése a cél.
Elveszi-e a mesterséges intelligencia a szövegírók munkáját?
-
Egy észt startup, az Eurora az AI technológia segítségével gyorsítaná fel az EU piacára szállító e-kereskedők logisztikai folyamatait, és támogatná a célországokban történő adóoptimalizálást is.
Májustól szigorítja a GVH az értékelések megjelenítésének szabályozását
-
Az Európai Bizottság jelentése szerint a webshopok kétharmadánál találtak problémás pontokat az értékelések megbízhatósága kapcsán, 55% pedig vétett az EU vonatkozó jogszabályai ellen.