A Budapesti Metropolitan Egyetem tudományos rektorhelyettese, egyetemi docens, az Infota Kutatóintézet kutatási és fejlesztési igazgatója. Okleveles villamosmérnök, dr. univ. (vezetés-szervezés), bankinformatikus, PhD (információmenedzsment).

Sokféle ágazatban szerzett tapasztalatokat szofverfejlesztőként, projektvezetőként, szakértőként. Érdeklődési területe iparágtól függgetlenül a B2B és B2C irányban az információáramlás hatékonyabbá tétele és a tudásmenedzsment.

Ezzel párhuzamosan 1993 óta oktat a felsőoktatásban és a felnőttképzésben. 1997-2007 között a BME Információ- és Tudásmenedzsment Tanszékén egyetemi adjunktus, tanszékvezető helyettes. Ezidő alatt többek között a műszaki menedzser képzésben a vezetésével létrejött az ebusiness szakirány, mint az első hazai komplex ebusiness oktatási program. A tanszékkel részt vett a SZEK.org megalapításában.

2009-től a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatója és tudományos rektorhelyettese, irányításával itt is elindult az ebusiness specializáció.

Rendszeresen publikál illetve ad elő konferenciákon, több szakmai közösség aktív tagja.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ferenc-kiss-424147/