Közel 20 éven át IT-újságíróként dolgozott az amerikai IDG magyarországi lapjainál. A Mikrovilágnál gyakornokoskodott, majd éveken át ír a Computerworldbe, megalapította a PC-X Magazint (amelyet később GameStar névre kereszteltek át), végül a PC World főszerkesztőjeként 2008-ban végleg letette a tollat.

2005-ben feleségével megalapította a SzoftverNet Webáruházat, ami – affiliate rendszerének is köszönhetően – gyorsan sikeres lett, árbevétele két éven belül meghaladta a 100 millió forintos nettó forgalmat. A tapasztalatokon felbuzdulva 2006-ban egy baráti házaspárral négyesben elindították a JátékNet Webáruházat, ahol leginkább technikai és online marketing feladatokat látott el.

Közben párhuzamosan dolgozott a VideoSmart.hu videós oktató oldalon, amely az élet legkülönfélébb területén segít tanulni: hogyan kell grillcsirkét sütni, pókerezni vagy gokartot vezetni. Az oldal 2008-ban indult, és éveken át szépen fejlődve százezres nézői tábort épített ki – bár kissé megelőzte korát, ezért átütő sikert nem aratott.

2009-ben közös helyre költözött a három vállalkozás (SzoftverNet, JátékNet és VideoSmart), ahol hamar kiderült, hogy a JátékNet dinamikus növekedése sokkal több figyelmet igényel – ezért feleségével eladták vállalkozásaikat és 2010-től csakis a JátékNetre koncentráltak.

A 2017-re 2 milliárd forintot meghaladó forgalmú JátékNet.hu Webáruháznál eleinte az IT-, az online marketing-, később a logisztikai műveletekért is felelős volt. Miután a cég minden területére tudatosan keresték utódjaikat, 2016 tavaszára sikeresen átadták a vállalkozás vezetését, majd az év végén megkezdték az értékesítését.

2016. tavaszától visszatért az online videózás világába, és egy társával a YouTube-on elindította kísérleti „adását” Hyp-R néven. A csatorna kifejezetten pasiknak szól autókról, technológiáról, számítógépes játékokról.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/akos-bognar-9a29b014/